Međunarodni dan pismenosti

"Biblioteka naše škole je obeležila 8. septembar, međunarodni dan pismenosti. Vredne ruke i malo mašte naše učenice 3/5 Anđele Marinković stvorile su pano posvećen važnosti opismenjavanja ljudi."
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zagrljaj

zagrljaj
Ученици СШ „Краљ Петар I“ су започели волонтерски рад у установи „Загрљај“. Сарадњу са овом установoм покренули су школски педагог и професорка грађанског васпитања. Приликом прве посете ученици су имали прилику да се упознају и друже са корисницима овог дневног центра за децу ометену у развоју и особе са инвалидитетом. Наредну посету „Загрљају“ средњошколци су искористили за уређење дворишта центра, али и за прославу рођендана нове другарице.

Волонтерским радом у „Загрљају“ наши ученици су показали емпатију и хуманост ослободивши се предрасуда када су у питању особе са сметњама у развоју. Више фотографија погледај овде.

 

Недеља програмирања

Недеља програмирања у Европи-Code WeekEU

Шта је то програмирање? Како се програмира? Да ли је тешко програмирати? Који програмски језици постоје? Којим језиком почети учење? Да ли је то посао будућности? Како да направим игрицу? 

code week

Одговоре на ова питања можете пронаћи у Основној  школи "Карађорђе" у Тополи од среде 14.10.2015. године до 19.10.2015. године.

Опширније: Недеља програмирања

 

  • ЛОКАЦИЈА НА КОЈОЈ СЕ НАЛАЗИМО


  • КОНТАКТ ПОДАЦИ ШКОЛЕ


    tel: 034/6811-035
    fax:034/6811-035
    mail: ss.kraljpetar1@open.telekom.rs
    Радно време: 7:00-15:00h

    site bottom