diStory

sl2Centar za urbani razvoj iz Beograda posetio je srednju školu „Kralj Petar I” u Topoli u okviru međunarodnog projekta diStory - Digitalne priče malih istorijskih gradova, podržanog od strane Evropske unije i programa Kreativna Evrope.
Cilj diStory projekta je da kroz proces zajedničkog učenja i seriju međunarodnih radionica istraži i osmisli načine na koji se savremenim pristupom kroz upotrebu novih tehnologija i saradnju sa publikom može prezentovati kulturno nasleđe malih gradova Evrope. U okviru naše posete želeli smo da uključimo učenike u kreiranje digitalne priče o njihovom gradu. Pokazali smo im neke od novih načina saradnje putem onlajn upitnika i savremene tehnologije u prezentaciji kulturnog nasleđa, a oni su nam uz pomoć svojih mobilnih uređaja ispričali svoje priče i pomogli da saznamo više o načinu na koji bi oni voleli da predstave svoj grad. Ovo je za nas bilo veoma inspirativno iskustvo. Zahvaljujemo se na predivnom gostoprimstvu i nadamo nastavku saradnje i velikom broju zanimljivih priča u budućnosti jer verujemo da su priče zapravo ljudi koji ih pričaju.

Pozivamo ih da nastave da učestvuju u našoj anketi https://goo.gl/forms/uh3n7fYifqhcEGA52i pošalju svoje digitalne priče na distorytopola(at)gmail.com.

 sl1

Погодака: 806

 

  • ЛОКАЦИЈА НА КОЈОЈ СЕ НАЛАЗИМО


  • КОНТАКТ ПОДАЦИ ШКОЛЕ


    tel: 034/6811-035
    fax:034/6811-035
    mail: ss.kraljpetar1@open.telekom.rs
    Радно време: 7:00-15:00h

    site bottom